Λουίζα και ροδάκινο – γεύση δροσιάς για τα καυτά απομεσήμερα

Λουίζα και ροδάκινο
Μια δροσερή απόλαυση για τα καυτά απομεσήμερα.
Ετοιμάζουμε όσο έγχυμα Λουίζας*  χρειαζόμαστε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα στον αποχυμωτή μας κάνουμε χυμό ροδάκινου – πάλι όσο χρειαζόμαστε –
Προσθέτουμε το χυμό μας στο έγχυμα της λουίζας ,  το οποίο εν τω μεταξύ έχει κρυώσει.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε ,προσθέτουμε λίγο μέλι-αν θέλουμε και
σερβίρουμε με παγάκια ροδάκινου.

*η πανέμορφη και λατρεμένη λουίζα με το λαμπερό και θεσπέσιο άρωμα ενός φρεσκοτριμμένου λεμονιού, εξ ου και  λεμονόχορτο, από τους ιδανικότερους συμμάχους μας στην μάχη για την απώλεια βάρους και ισχυρότατο αντιφλεγμονώδες βότανο!
Το ρόφημά της είναι αξιολάτρευτο και δένει άψογα με το ροδάκινο!

Ακούμε και τον αγαπημένο μας μουσικό**  να ερμηνεύει αυτά τα ανεπανάληπτα κομμάτια και σιωπηρά μέσα στη φαντασία μας αφήνουμε να μας αποκαλυφτεί η ομορφιά.

Κείμενο-παρουσίαση:thalia-botanologia.gr

** Glenn Gould – Ο μεγάλος πιανίστας που γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου το 1932 , από τους πιο διάσημους κλασικούς ερμηνευτές του 20ού αιώνα.
Ο σημαντικότερος ίσως σολίστ του πιάνου, εκκεντρικός, ιδιοφυής, αγοραφοβικός!
…δεν ανεχόταν κανέναν διευθυντή ορχήστρας και φορούσε πάντα γάντια για να προστατεύει τα χέρια του – και όπως λένε αυτοί που τον γνώριζαν , ακόμα και όταν κολυμπούσε το καλοκαίρι.
Τοποθέτησε ο ίδιος τον εαυτό του στο πάνθεον των μεγαλύτερων μουσικών της εποχής τους , αυτός που κατηγορήθηκε σαν αναιδής και αλαζόνας  – νομίζω πως δεν τσιγκουνεύτηκε ούτε στο ένα , ούτε στο άλλο σε όλη τη διάρκεια του σύντομου βίου του – αλλά και που λατρεύτηκε τόσο πολύ όσο ο  Τζιμ Μόρισον και που ο ξαφνικός θάνατός του από εγκεφαλικό το 1982, πήρε τις διαστάσεις μύθου με τους μαγεμένους οπαδούς του να  πιστεύουν  ότι δεν ήταν παρά μια ακόμα σκανδαλιστική φάρσα του ακούραστου μυαλού του ειδώλου τους!

Share: