Κατσικίσια φέτα αρωματισμένη με βότανα και μπαχαρικά

Κατσικίσια φέτα αρωματισμένη με βότανα και μπαχαρικά, βουτηγμένη στο λάδι* – μια από τις αγαπημένες μου λιχουδιές!

Ο συνδυασμός κατσικίσιας φέτας με βότανα και φίνο ελαιόλαδο είναι το αποκορύφωμα της γευστικής εμπειρίας, ένας άκρως εθιστικός συνδυασμός.
Οι δυνατότητες γεύσης είναι ατελείωτες.
Πειραματιζόμαστε με φρέσκα βότανα, με αποξηραμένα βότανα, με μπαχαρικά και βρίσκουμε τον αγαπημένο σας συνδυασμό που προτάσσει η φαντασία μας και αποδέχεται η γεύση μας.
Επιλέγουμε κατσικίσια φέτα εξαιρετικής ποιότητας με σκληρή, γαλατένια, πικάντικη γεύση, αλλά όχι αλμυρή.
Εγώ σας δίνω την δική μου παρασκευή εσείς ακολουθήστε τη φαντασία σας και τις προτιμήσεις σας
– 1 κιλό φέτα κατσικίσια
– 1 κουταλιά της σούπας λουλούδια θυμαριού φρεσκοαποξηραμένα** – της ίδιας χρονιάς. 
– 1/2 κουταλιά της σούπας  δεντρολίβανο φρασκοαποξηραμένα – της ίδιας χρονιάς. 
– 2 δαφνόφυλλα
– 1 καυτερή αποξηραμένη πιπερίτσα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
– 5 με 6 σπόρους κόλιαντρο
– ελαιόλαδο
-. κόβω τη φέτα σε κύβους και την τοποθετώ σε ένα αναλόγου μεγέθους βάζο,
-. ανακατεύω πολύ καλά το λάδι μου με τα βότανα και τα μπαχαρικά και
-. ρίχνω το μείγμα στο βάζο με το τύρι, αν χρειάζεται προσθέτω λάδι μέχρι να σκεπαστεί το τυρί μου και κλείνω το βάζο.
-. βάζω στο βάζο μου στο ψυγείο και μετά από μία βδομάδα η φέτα μου θα έχει απορροφήσει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις των βοτάνων και των μπαχαρικών!
-. όσο πιο πολύ θα παραμένει στο ψυγείο μου τόσο πιο δυνατές θα γίνονται οι γεύσεις.
-. με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συντηρήσω τη φέτα μου για αρκετό καιρό χωρίς πρόβλημα.
     tips: Το ελαιόλαδο στο ψυγείο παγώνει, για αυτό βγάζω τη φέτα μου ένα τέταρτο πριν να τη σερβίρω.
Δοκιμάστε την αρωματισμένη φέτα με φρεσκοψημένο προζυμένιο στάρινο ψωμί!
Είναι απόλαυση!

*Στα παλιά τα χρόνια, ειδικά στη Λέσβο έφτιαχναν τα περίφημα λαδοτύρια, τυριά που γίνονταν μέσα στο λάδι, για να τα συντηρήσουν λόγω έλλειψης ψυγείων
**αγαπάω τα αποξηραμένα λουλούδια θυμαριού, τα οποία αποξηραίνω μόνη μου κάθε χρόνο, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θυμάρι ή ρίγανη που θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα. Προσοχή μόνο στο χρόνο αποξήρανσης, όσο πιό φρέσκα, τόσο περισσότερα έλαια περιέχουν. 

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: