Βότανα , πως τα αποθηκεύουμε για να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους

Τα Βότανα για να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους και την ευωδιά τους χρειάζονται σωστή αποθήκευση

Τα αποξηραμένα βότανα για να μπορέσουν να διατηρηθούν χωρίς να χάσουν τις ιδιότητες τους χρειάζονται σωστή αποθήκευση.
Όλα τα μέρη των βοτάνων όπως
άνθη,
φύλλα,
ρίζες πρέπει να αποθηκεύονται σε σκουρόχρωμα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα τα οποία να διαθέτουν αεροστεγές καπάκι.
Εκτός από τα βάζα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χάρτινες καφέ σκουρόχρωμες σακούλες ή μικρά σακουλάκια από λινάτσα.
Οι σακούλες πρέπει να τοποθετούνται σε σκοτεινό και ξηρό αποθηκευτικό χώρο.
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεταλλικά ή πλαστικά βάζα γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των βοτάνων.
Αν το μέρος που φυλάσσονται τα βότανα είναι ξηρό και δροσερό τότε μπορούν να αντέξουν και δώδεκα μήνες μετά την συγκομιδή τους.
Κάποια βότανα μπορούν αμέσως μετά την συγκομιδή τους να καταψυχθούν και να διατηρηθούν στην κατάψυξη.
Ο χρόνος που μπορούν να αντέξουν στην κατάψυξη τα βότανά μας είναι περίπου έξη μήνες.

Δεν ξεχνάμε να βάζουμε ετικέτες με το όνομα του βοτάνου έξω από τα βάζα ή τις σακούλες για να θυμάστε πάντα πιο βότανο έχουμε και σε πιο βάζο ή σακούλα.

Κείμενα-παρουσίαση:thalia-botanologia.gr

Share: