@

βότανα και τρόποι χρήσης:κομπρέσες με αιθέρια έλαια βοτάνων

Δημοσιεύτηκε στις 13/03/2017 στην κατηγορία Τρόποι Χρήσης
Αριθμός προβολών 321 | Αρέσει σε 0 | Μου αρέσει !

oι κομπρέσες είναι ένας αποτελεσματικός όσο και παραδοσιακός τρόπος θεραπείας και χρησιμοποίησης
των αιθέριων ελαίων
των εγχυμάτων και
των αφεψημάτων των βοτάνων
σε ζεστό ή κρύο νερό τα αιθέρια έλαια των βοτάνων ή τα εγχύματά τους μπορούν να καταπραΰνουν και να ανακουφίσουν  διάφορα προβλήματα όπως
πονοκεφάλους
μυϊκούς πόνους
τον πυρετό κ.α
παραδοσιακά χρησιμοποιούμε τις κρύες κομπρέσες για να ανακουφίσουμε
εγκαύματα της επιδερμίδας
ερεθισμούς της
φλεγμονές της και
πονοκεφάλους ενώ
τις ζεστές κομπρέσες χρησιμοποιούμε σε
ρευματικά
αρθριτικά και
μυοσκελετικά προβλήματα
η διαδικασία που απαιτείται για να ετοιμάσουμε  μια κομπρέσα είναι πάρα πολύ απλή
και
γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και προσθέτουμε τόσες σταγόνες αιθερίου ελαίου ανάλογα με το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η  επιφάνεια του δέρματος πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε την κομπρέσα
αναδεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
στη συνέχεια μουσκεύουμε
ένα βαμβακερό πανί ή
μία γάζα ή
ένα βαμβάκι φροντίζοντας
ώστε να ποτιστεί καλά με το μείγμα νερού και αιθέριων ελαίων
το στύβουμε  καλά και
τοποθετούμε την κομπρέσα στην περιοχή του σώματος που έχει ανάγκη όση ώρα θέλουμε αλλά όχι λιγότερο από δεκαπέντε (15 ) λεπτά
και τώρα
μία μικρή αποτελεσματική συμβουλή για ταλαιπωρημένο πρόσωπο:
σε ένα μπολ με χλιαρό νερό προσθέτουμε δύο με τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
αφού μουλιάσουμε  για λίγο ένα βαμβακερό κομμάτι ύφασμα στο διάλυμα τοποθετούμε την κομπρέσα στο πρόσωπό μας για δεκαπέντε λεπτά το λιγότερο και χαλαρώνουμε...

« Επιστροφή

Quote

"Πήγανον, άνηθον, μάλαθρον βράσον, δος πιείν και ιάται. Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται."

Επικοινωνία

Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μας το μήνυμά σας.

Αναζήτηση

Πληκτρολογήστε έναν όρο:

Μετάφραση

Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες γλώσσες:

Βοτανοθεραπεία

Herbal Medicine - Βοτανοθεραπεία

Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους.

Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος - τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Λίγα λόγια από μένα

Στην ιστοσελίδα μου αυτή θα καταγράφω τα "μυστήρια", τη γνώση και τα έθιμα που σχετίζονται με τις "μαγικές" ιδιότητες των βοτάνων και τα οποία εμπλούτισαν την λαϊκή σοφία, γνώση και παράδοση στην πάροδο των αιώνων.

Σαν συγγραφέας, εκδότρια και ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων αυτής της ιστοσελίδας δεν αποσκοπώ στο να υποκαταστήσω την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα υγείας, οι δε συνταγές δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. H δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του παθολόγου σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ο αναγνώστης πρέπει πάντα να αναζητάει τη συμβουλή του γιατρού του ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός", ένας κόσμος προς εξερεύνηση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ότι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και ποτέ μα ποτέ να μην γίνεται αλόγιστα.

Καλή σας εξερεύνηση !!!

thalia