@

Νυχτερινές κράμπες και πως να τις αντιμετωπίσουμε

Δημοσιεύτηκε στις 19/07/2012 στην κατηγορία Δράσεις Των Βοτάνων
Αριθμός προβολών 2545 | Αρέσει σε 0 | Μου αρέσει !

 

 

 

 

 

κράμπες.....και ξαφνικά μας ξυπνάμε μέσα στην νύχτα.....
αυτές οι ακούσιες και επώδυνες συσπάσεις των μυών μας...
είναι οι συσπάσεις συνήθως των μυών του πίσω μέρους της κνήμης μας...
μας δημιουργούν έντονο πόνο και οι προσβεβλημένοι μύες μας αδυνατούν να κινηθούν....
και τι κάνουμε;.....
πρώτα προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε το πόδι μας με το γόνατό μας και να κάμψουμε το πόδι μας προς την πλευρά του γονάτου μας....
μέχρι του σημείου να νιώσουμε τους μύες του πίσω μέρους της κνήμης μας να τεντώνονται...
και κάνουμε μασάζ στο πονεμένο μας σημείο με λάδια βοτάνων.....
και να δύο λάδια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για μασάζ στις κράμπες μας...

  • σε 5 ml λάδι νυχτολούλουδου σταλάζουμε....πέντε ( 5 ) σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι....αναμιγνύουμε καλά το λάδι μας και κάνουμε μασάζ στο σημείο της κράμπας μέχρι να νιώσουμε ανακούφιση.....
  • σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βάζουμε αγνό ελαιόλαδο και προσθέτουμε 30 με 35 gr άνθη χαμομηλιού....τα ζεσταίνουμε σε bain marie για 20 με 30 λεπτά....σουρώνουμε το λάδι μας με την βοήθεια μιας γάζας ή ενός σουρωτηριού προσέχοντας να πιέσουμε πολύ καλά το χαμόμηλο να μην μας κρατήσει το λάδι.....φυλάσσουμε το λάδι μας σε σκουρόχρωμο μπουκάλι σε σκοτεινό σημείο και κάνουμε μασάζ κάθε που έχουμε κράμπες...οι σπασμολυτικές,αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες του χαμομηλιού και του ελαιόλαδου θα καταπραΰνουν τον πόνο και θα ελευθερώσουν τους πονεμένους μας μύες...

και αν υποφέρουμε από κράμπες συχνά...
για να προστατευτούμε και να τις αποφύγουμε.....

  • φροντίζουμε να κάνουμε συχνά εγχύματα χαμόμηλου τα οποία πίνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας....
  • αυξάνουμε την ποσότητα του νερού που πίνουμε....
  • αυξάνουμε την ποσότητα των φρούτων....των λαχανικών και των βοτάνων που περιέχουν κάλιο όπως.... 

το αγγούρι....το πεπόνι.....
τα αμύγδαλα....
το ταραξάκο....
την τσουκνίδα....
το ρόδι....

  • και μαγνήσιο όπως....

σπανάκι...
μπρόκολο....
φασόλια....
σταφύλια....
μπανάνες....
καρύδια....
αμύγδαλα.... 
thalia

« Επιστροφή

Quote

"Πήγανον, άνηθον, μάλαθρον βράσον, δος πιείν και ιάται. Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται."

Επικοινωνία

Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μας το μήνυμά σας.

Αναζήτηση

Πληκτρολογήστε έναν όρο:

Μετάφραση

Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες γλώσσες:

Βοτανοθεραπεία

Herbal Medicine - Βοτανοθεραπεία

Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους.

Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος - τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Λίγα λόγια από μένα

Στην ιστοσελίδα μου αυτή θα καταγράφω τα "μυστήρια", τη γνώση και τα έθιμα που σχετίζονται με τις "μαγικές" ιδιότητες των βοτάνων και τα οποία εμπλούτισαν την λαϊκή σοφία, γνώση και παράδοση στην πάροδο των αιώνων.

Σαν συγγραφέας, εκδότρια και ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων αυτής της ιστοσελίδας δεν αποσκοπώ στο να υποκαταστήσω την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα υγείας, οι δε συνταγές δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. H δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του παθολόγου σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ο αναγνώστης πρέπει πάντα να αναζητάει τη συμβουλή του γιατρού του ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός", ένας κόσμος προς εξερεύνηση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ότι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και ποτέ μα ποτέ να μην γίνεται αλόγιστα.

Καλή σας εξερεύνηση !!!

thalia