@

η βοτανοθεραπεία σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 08/05/2012 στην κατηγορία Βότανα & Αρώματα
Αριθμός προβολών 1877 | Αρέσει σε 0 | Μου αρέσει !

η πρόοδος στην κλινική έρευνα φανερώνει σιγά-σιγά την αξία της βοτανοθεραπείας ειδικά
στην πρόληψη και
στην θεραπεία των παθήσεων...
οι ερευνητές αρχίζουν σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν αυτό που
οι αρχαίοι Έλληνες...
οι αρχαίοι Κινέζοι....και....
αρχαίοι Αιγυπτιακοί πάπυροι περιέγραφαν
δηλαδή
τις πολύτιμες ιατρικές ιδιότητες και χρήσεις των βοτάνων και των φυτών...
διαπίστωσαν ακόμα
ότι....
άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου
είχαν την τάση να χρησιμοποιούν τις ίδιες ή παρόμοιες πρακτικές και  χρήσεις των βοτάνων και των φυτών για τους ίδιους σκοπούς...
πρόσφατα ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας υπολόγισε ότι το 80% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα βότανα και στα φυτά για την πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας τους...
στην Γερμανία είναι διαθέσιμα περίπου στα 600 φυτικά και βοτανικά φάρμακα ενώ
στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η δυσαρέσκεια για το κόστος των φαρμάκων σε
συνδυασμό με το ενδιαφέρον και την επιστροφή σε φυσικές θεραπείας έχει οδηγήσει
στην αύξηση της χρήσης των βοτάνων και των φυτών...
thalia

 

« Επιστροφή

Quote

"Πήγανον, άνηθον, μάλαθρον βράσον, δος πιείν και ιάται. Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται."

Επικοινωνία

Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μας το μήνυμά σας.

Αναζήτηση

Πληκτρολογήστε έναν όρο:

Μετάφραση

Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες γλώσσες:

Βοτανοθεραπεία

Herbal Medicine - Βοτανοθεραπεία

Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους.

Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος - τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Λίγα λόγια από μένα

Στην ιστοσελίδα μου αυτή θα καταγράφω τα "μυστήρια", τη γνώση και τα έθιμα που σχετίζονται με τις "μαγικές" ιδιότητες των βοτάνων και τα οποία εμπλούτισαν την λαϊκή σοφία, γνώση και παράδοση στην πάροδο των αιώνων.

Σαν συγγραφέας, εκδότρια και ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων αυτής της ιστοσελίδας δεν αποσκοπώ στο να υποκαταστήσω την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα υγείας, οι δε συνταγές δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. H δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του παθολόγου σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ο αναγνώστης πρέπει πάντα να αναζητάει τη συμβουλή του γιατρού του ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός", ένας κόσμος προς εξερεύνηση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ότι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και ποτέ μα ποτέ να μην γίνεται αλόγιστα.

Καλή σας εξερεύνηση !!!

thalia